Applikációnk tárházában, mind mobil (Android/IOS), mind webes szolgáltatások megtalálhatóak. Applikációink különlegessége, hogy a klasszikus megoldások kiegészítésére back-endként blockchain technológiát használnak, de természetesen emellett “klasszikus” adatbázisokat is használunk, amennyiben ez szükséges.

Példa Egy Demó Applikációra

Ez a demó applikáció egy MVP (Minimal Viable Product), ami azt jelenti, hogy még csak a fő funkciók vannak lefejlesztve, bármi kiegészítés vagy design-beli előrelépés még várat magára, hogy azt az ügyfél maga választhassa ki, egyéni igényeinek megfelelően.

A demó applikáció bemutatása során egy nagyon is életszerű problémára fog megoldást kínálni.

Ennek az applikációnak az elvárt funkciója, hogy képes legyen adatokat írni a blockchain-re és leolvasni őket. Ez felhasználható lehet termékek eredetiségének igazolására, orvosi rekordok, hivatali dokumentumok igazolására, de akár szállítmányok követésére is.

A bemutatás során az applikáció termékek eredetét fogja igazolni.

A felvitt adatokat érdemes titkosítani, hisz azokat bárki elérheti, és célunk elkerülni, hogy bárki illetéktelen felhasználó esetleg olvassa őket.
Az írás funkció jogosultsághoz van kötve. Míg olvasni bárki tudja a felvitt adatokat, írni csak azok tudják akiknek jogosultságot biztosítunk.

Most lássuk, hogy részleteiben, hogyan kell használni az applikációt!

Az Applikáció nem csupán termékek eredetét képes bizonyítani, de dokumentumok hitelességét is képes igazolni. Következő videómban ezt a működést szeretném bemutatni.

A Demóapplikáció egy másik felhasználási lehetősége, borok eredetének igazolása. Több felmérés is arra az eredményre jutott, hogy a világ borpiacán a palackok mintegy 20%-a hamisítvány. Ez különösen kellemetlen lehet akár akkor, ha egy jóminőségű bor megvásárlása után, vacsora közben azt tapasztaljuk, hogy a bor szinte ihatatlan, de szintén kellemetlen lehet egy ha egy rendkívül drága, akár több százezer forintos borról derül ki, hogy csalás áldozatai lettünk.
Ez a probléma könnyen orvosolható a blockchain technológia segítségével. Ebben a videóban egy példát szeretnék mutatni arra, hogy a demóapplikáció, milyen lépések segítségével képes igazolni egy bor eredetiségét.

Ez a demó applikáció adatok írására és olvasására lett létrehozva, de rengeteg egyéb felhasználási terület elképzelhető, legyen szó egy applikációról ahol anonim módon lehet szavazni vagy, ha éppen személyi azonosságunkat szeretnénk igazolni egy digitális, blockchain alapú útlevéllel. Ha ötlete lenne, amit szeretne megvalósítani, vagy kérdése merül fel, akár épp a megvalósíthatósággal kapcsolatban, kérem keressen az info@abcde.hu címen, vagy a +36204439933 as telefonszámon.